ČO JE MUŠTOVANIE?
Muštovanie je základný spôsob spracovania ovocia a zeleniny s cieľom zachovania zdraviu prospešných látok. Cieľom procesu muštovania je oddeliť šťavu od pevných častí ovocia alebo zeleniny.
Naša muštáreň Vám ponúka výrobu kvalitných ovocných alebo zeleninových štiav z vášho alebo z nášho ovocia a zeleniny. Kvalita je určená neprítomnosťou chemických konzervantov a výberom najlepšieho ovocia a zeleniny.
Naša muštovacia linka je najmodernejšou technológiou na výrobu prírodných štiav a muštov. Toto zariadenie dokáže za studena vylisovať rôzne druhy ovocia a zeleniny na veľmi lahodnú 100 % šťavu plnú vitamínov, minerálnych látok, vlákniny a mnoho ďalšieho.
Muštovaciu linku nám vyrobila česká firma biopress v roku 2022.
…KVALITNÝ MUŠT je VÝBER TOHO NAJLEPŠIEHO OVOCIA …
PODMIENKY MUšTOVANIA
- vopred dohodnutý termín v našej muštárni
- minimálne množstvo ovocia na muštovanie (50 kg)
- ovocie musí byť čisté a zbavené hnilých a plesnivých častí
- ovocie musí byť pripravené na muštovanie, my ho už nepreberáme
- ovocie dodajte v bedničkách alebo vo vreciach
- veľkosť plodov nie je dôležitá
- ovocie nesmie byť špinavé, u nás sa už iba opláchne pred zomletím
- spasterizovaný výrobok bude zabalený v 3l alebo 5l ″Bag in box″ baleniach
Pasterizácia
Pasterizácia je metódu tepelnej sterilizácie nápojov. Šťavy sú zahrievané na 70 – 80°C, a tým sa ničia mikroorganizmy prítomné v šťavách. Je to prírodný proces, ktorý uchováva zdraviu prospešné látky prítomné v šťavách z vášho alebo nášho ovocia.
Spracujeme vaše hrušky, jablká ale aj iné druhy surovín podľa dohody.
Nechajte si vyrobiť zo svojho ovocia kvalitný 100 % mušt podľa vlastnej chuti !
Máte nadbytok dozretého kvalitného ovocia ?
Áno? …
Oslovte našu muštáreň a my Vám pripravíme lahodnú 100% šťavu bez umelých sladidiel, prísad a chemických konzervantov.
Tešíme sa na Vašu návštevu !